Saturday, November 24, 2007
Omslag 3
Idag är det lördag, och jag har en liten present åt er. Ann Marie Ramel är namnet på en diplomathustru som gjorde ett författarskap av sitt kall som hemmafru och värdinna. Vi får ta del av en mängd mer eller mindre omöjliga recept med namn som Gös Beaulieu à la Tore Wretman, Marinerad harsadel med rönnbärsgräddsås och legymer, och till efterrätt varför inte Jordgubbar i apelsinsmörsås Grand Marnier från Coq Blanc. Ingredienserna är saker man ofta har hemma, som vildand till exempel. Det mesta innehåller kapris.
Ann Bodlund har formgivit det smakfulla omslaget som för mina tankar till familjens château på västkusten. Notera hur Ann Maries turkosa klänning bryter av fint mot allt guldpläterat i bakgrunden, och hur färgtonen på hennes Antibes-solbrända hy återkommer i den gustavianska byrån. Det är så casual alltihop, hon har bara tagit en liten paus från arbetet. Snart skrider hon åter in i köket och skäller på den lata och dåligt framavlade serveringspersonalen.
Boken innehåller några av de vackraste matfoton jag någonsin sett. Det värker i mitt hjärta när jag ser den här till exempel:
Ser ni den tidiga kvällens sommarsol glöda i den strimlade löken? Hör ni det lätta suset av en varm bris i tusen små blad? Blir man inte olycklig? Jamen titta då! Även om jag tycker att chiantin ser lite blaskig ut.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
5 comments:
Antibes-bränna + byrå = !!
Visst är den!
Den där klänningen tanten bär verkar vara en bra idé om du vill se ut som om du har, ursäkta uttrycket, hängpattar.
..smala och magra hängpattar. Vem vill inte ha det liksom?
P.S. Gös Beaulieu (vackert ställe-gös) skulle ju varit mitt blogger-alias. Attans.
Post a Comment